lyoness_logofejlesztesi_terv_logo1

 

WEBÁRUHÁZAINK

ekisgepaszerszam

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

Keresés

WILO Yonos PICO szivattyú

WILO-logo-150

Legkorszerűbb gyártási technológia és műszaki tartalom alkalmazásával a WILO cég megalkotta a WILO Yonos PICO elnevezésű szivattyúját, amely vezető a nagyhatásfokú keringtető szivattyúk piacán, és amellyel kiemelkedő éves elektromos energia-megtakarítás érhető el.

wilo-yonos-pico

Részletesebben:

Ez a gyakorlati alkalmazásában azt jelenti, hogy egy hagyományos keringtető szivattyúhoz (pl. WILO Star-RS család, Grundfos UPS család megfelelő hidraulikai teljesítményű tagjai) képest a WILO Yonos PICO akár 75%-kal kevesebb elektromos energiát használ fel fűtési üzeme során.

Ez a 75% elektromos energiafelhasználás különbözet egy család éves rezsiköltségét tekintve, akár 10.000 Ft megtakarítást is jelenthet évente. (Ilyen mértékű megtakarítás reálisan alapul vett és a műszaki gyakorlatban alkalmazott túlméretezéseket is figyelembe véve adódhat.)

A WILO Yonos PICO jelentős energia megtakarításon kívül különleges szolgáltatásokat is nyújt. Ezeket részletezzük az alábbiakban "A WILO Yonos PICO tudása" bekezdésnél.

Mire alkalmas?

Átlagos méretű családi házak fűtési, hűtési (pl. falhűtési, fan-coil hűtési) változó tömegáramú rendszereiben alkalmazható, jelenleg legkorszerűbb keringtető szivattyú.Részletesebben:A WILO Yonos PICO szivattyú kétféle teljesítménnyel, és háromféle csőcsatlakozási mérettel kapható. WILO Yonos PICO 15/1-4, 15/1-6, 25/1-4, 25/1-6, 30/1-4, 30/1-6 méretekben kerül forgalmazásra. A két kisebb méretből rövid házas kialakítás (130 mm beépítési hossz) is kapható.A típusjelölésben a számok jelentése:15/..., 25/... ill. 30/... a szivattyú névleges csőcsatlakozási mérete, csatlakozó hollandival együtt. Tehát 25 jelentése 1", 30 jelentése 5/4"..../1-4 vagy .../1-6 a szivattyú által létesíthető nyomáskülönbség-tartomány vízoszlop méterben (m.v.o). Tehát pl. 3,0 jelentése: 3,0 méter vízoszlopmagasság, mint nyomáskülönbség, ami közel 30 kPa vagy 0,3 bar.

A WILO Yonos PICO funkciói

  • "Egyszerű, felhasználóbarát kezelés"
  • A WILO Yonos PICO szivattyú előlapján egyetlen piros kezelő gomb és 4 LED kijelző került elhelyezésre, mellyel minden szükséges funkciót be lehet állítani, illetve a pillanatnyi üzem paraméterei leolvashatóak.
  • Egy alacsony fogyasztású LED kijelzőn követhetőek az üzemállapot beállítására, illetve a villamos fogyasztásra vonatkozó adatok.
  • A piros gomb felett 3 LED kijelző mutatja az épp aktuális üzemmódot, funkciót.
  • "Piros gomb technológia"
  • A WILO Yonos PICO szivattyú előlapján elhelyezett piros kezelő gomb elforgatásával lehet beállítani minden üzemi paramétert az alábbiak szerint:
  • "Emelő magasság" alapjel beállítása
  • A WILO Yonos PICO szivattyún a szükséges, fűtési/hűtési rendszerre egyedileg jellemző kívánt nyomáskülönbséget, (szaknyelven emelőmagasságot, melynek nincs köze az épület magasságához) állíthatjuk be, ez vízoszlopméterben (m.v.o.: röviden: m) kerül kijelzésre.
  • A piros gomb elforgatásakor a kijelzőn ez az érték kerül kijelzésre vízoszlopméter (m) mértékegységben. Rövid idő elteltével a LED kijelző automatikusan visszavált az elektromos teljesítmény (W) jelzésére.Szabályozási mód beállítása

A WILO Yonos PICO szivattyú állandó nyomáskülönbség tartással (dp-c), vagy változó nyomáskülönbség tartással (dp-v) üzemelhet. Az LCD kijelző felső sorában látható ikon jelzi az aktuális üzemállapotot.

A kívánt üzemmódot a piros gomb megfelelő irányba történő elforgatásával lehet beállítani. A gomb középállásától (függőleges iránytól) jobbra fordítjuk el, akkor állandó emelőmagasságú üzemet állítunk be (dp-c), ha a függőlegestől balra fordítjuk a piros gombot, akkor változó tömegáramú üzemet állítunk be (dp-v).

Az épp beállított üzemet a felső ikonsorban lévő szimbólumokról lehet azonosítani.

Légtelenítési funkció

Ezen funkció bekapcsolásával a WILO Yonos PICO szivattyú forgórész terének légtelenítése történik. Ez egy 10 perces program, ami direkt erre kialakított mértékű fordulatszám változtatásokkal a szivattyú forgórész terében még jelenlévő légbuborékokat engedi kiválni, amelyek a csőhálózatban megfelelően kiépített automata légtelenítő eszközön át tudnak távozni a fűtési rendszerből. (A kívánt eredményhez jól feltöltött fűtési rendszer, és megfelelő rendszernyomás szükséges !)

A funkciót a piros gomb középállásba fordításával tudjuk aktiválni (függőleges helyzet). A gomb függőleges helyzetbe állítása után 5 mp elteltével a légtelenítési funkció aktiválódik.
    WILO-YONOS-PICO-BLEEDING

Pillanatnyi felvett elektromos teljesítmény kijelzése az LCD kijelzőn Wattban

A WILO Yonos PICO szivattyú üzeme közben a LED kijelzőn a pillanatnyi elektromos teljesítmény felhasználás látszik, mértékegysége Watt (W).
    WILO-YONOS-PICO-POWER

Mikor térül meg?

Figyelembe véve a WILO Yonos PICO 25/1-6-ra vonatkozó akciós árainkat, átlagos rendszerkiépítést és családiház méreteket, a Magyarországon szokásos fűtésüzemeltetési szokásokat feltételezve az alábbiak mondhatók el:

A WILO Yonos PICO megtérülési ideje abban az esetben, ha új rendszer kiépítésekor egy állandó fordulatszámú szivattyú helyett építenénk be (pl.: Grundfos UPS 25-50, WILO Star RS 25/6) akár 1 évre csökkenhet.

A WILO Yonos PICO megtérülési ideje abban az esetben, ha egy meglévő rendszerben üzemelő régi szivattyút kell kiváltani, reálisan 3-5 év lehet.


{flike}{plusone}

Ajánlatot vagy rendelést az alábbi számon vagy e-mail címen tud kérni.
Forduljon hozzánk bizalommal.

Központ:
Cím: 2310 Szigetszentmiklós Petőfi utca 37.
Telefonszám: 06 24 / 516 516
E-mail: info@angazo.hu


Cégadatok:
Angazo Kft.
Székhely:
2315 Szigethalom Thököly Imre utca 40.
Adószám: 24789327-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-167432

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk látogatóinknak.