Napenergia

Napenergia


A Nap a maga nemében egyedülálló energiaforrás. Nem csak kimeríthetetlen és ingyen hozzáférhető, hanem környezetbarátabb is minden más, az emberiség által elérhető energiafajtánál.

Azt, hogy miért a napenergiáé a jövő, néhány konkrét példa illusztrálja. A Nap nyolc perc alatt az egész emberiség egy év alatti fogyasztásának megfelelő energiát szolgáltat. A Földre egyetlen nap alatt sugárzott napenergiával 180 évig fedezni lehetne az emberiség teljes energiaszükségletét. Egyetlen számmal kifejezve, a Nap naponta 960 billió kW (960.000.000.000.000 kW) energiát küld a Földre. A lényeg: a Nap mint energiaforrás a jövőben már nem kerülhető meg.

Egy vákuumcsöves napkollektor használati melegvíz készítésekor mintegy 2400kWh energiát termel egy évben, ez villamos energiából a mostani áron kb. 83.000Ft-ba kerül.

nap_koll

A vákuumos csövek nagy előnye, hogy a belső cső szigetelve van a hőveszteség ellen. Ez azt jelenti, hogy ha már egyszer elnyelte a hőt, azt átadja a csővezetékben lévő folyadéknak, így a hő nem illanhat el a külső környezet felé. Ez a kulcsfontosságú különbség a vákuumos csövek és a síkkollektorok között: a hőszigetelő tulajdonságok. A fűtéscsövek hőtovábbító hatékonyságával kombinálva, a vákuumcsöves napkollektor kitűnő hőtermelést nyújt egész évben.

A rendelkezésre álló napsütés éves eloszlását az alábbi ábra mutatja:nap_diag

Az ábra alapján jól látható, hogy a nyári hónapokban elérhető fedezeti hányad (napenergiával fedezhető energia) 95-98% között mozog.

A nagy értékű és kiváló minőségű kollektorok önmagukban azonban még nem biztosítják a megfelelő működést, ez sokkal inkább az egyes rendszerek megoldásaitól függ. Ezért vállalkozásunk a napenergia hasznosító berendezéseket kompletten, a rendszerek építéséhez szükséges valamennyi elemmel együtt, beleértve a szigetelőanyagokat is, tervezéssel és kivitelezéssel együtt kínálja.

nap_mele

nap_fut

 


Ajánlatot vagy rendelést az alábbi számon vagy e-mail címen tud kérni.
Forduljon hozzánk bizalommal.

Központ:
Cím: 2310 Szigetszentmiklós Petőfi utca 37.
Telefonszám: 06 24 / 516 516
E-mail: info@angazo.hu


Cégadatok:
Angazo Kft.
Székhely:
2315 Szigethalom Thököly Imre utca 40.
Adószám: 24789327-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-167432

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk látogatóinknak.