Konvektorok

Konvektorok


A kisebb familyi házak, hétvégi házak, lakások, üzletek, irodák ideális fűtése a gázkonvektor. Német gázszolgáltatók vizsgálatai szerint a gázkonvektorok átlag hatásfoka a legtöbb esetben meghaladja a gázüzemű központi fűtésekét. Ennek oka elsősorban az, hogy a gázkazánok nem a fűtendő helyiségben helyezkednek el, így hőleadása veszteséges (a pincét is fűti). Ugyancsak veszteség keletkezik a fűtéscsöveknél, a felfűtött fűtőkör, az átmelegedett kazán és a benne lévő víz lehűlése szintén veszteséget okoz. A gázkonvektoros fűtés esetén a gyakorlatban is megvalósul, hogy csak a pillanatnyilag használt helyiségeket fűtik a használati a hőmérsékletre. Gyakorlati tapasztalatok szerint is a konvektoros fűtésről központi fűtésre történő átállás után a fűtési költségek 20-30 százalékkal nőnek. A gázkonvektorok előírt hatásfoka a szabványok által meghatározottan 82-90 százalék, amely tartomány gyakorlatilag azonos a gázkazánokra előírt értékekkel. Tehát a honvektorok alacsonyabb hatásfokáról elterjesztett hírek alaptalanok.

A 90 százalék feletti tartományban az égéstermékben lévő vízgőz kondenzációjának veszélye fokozott, ami veszélyes kémény-korrózióhoz vezethet. Így csak a fenti szűk tartományban határozható meg valamennyi hagyományos (nem kondenzációs elvű) készülék hatásfoka. Ha az 1 kWh leadott hasznos hőre eső költségeket vizsgáljuk, megállapíthatjuk, hogy a gázkonvektoros fűtés beruházási és üzemelési költségei a legalacsonyabbak.

A gázkonvektoros fűtéssel lehet leginkább spórolni. Igen nagy előnye még a konvektoros fűtési módnak, hogy nem fagyveszélyes. A szivattyús fűtések egy elektromos vezetékszakadás esetén is elfagyhatnak, állandó felügyeletet igényelnek. Az alacsonyabb energiafelhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös, hiszen a fajlagosan azonos károsanyag kibocsátás miatt ugyanannak a szobának a fűtésekor kevesebb károsanyag keletkezik. Különösen érdekes annak a magyarázata, hogy miért lényegesen olcsóbb a gázfűtés, mint az elektromos fűtés. A jelenlegi energiaárak mellett 1 kWh hőenergia előállítása földgázból ötödannyiba kerül, mint ugyanez elektromos energiából.

A készülékek kiválasztása

A konvektorok kiválasztása elsősorban a helyiség hőveszteségének pótlásához szükséges, teljesítmény kiszámítása alapján történik. A tényleges hőveszteség meghatározása épületgépész szakember feladata. Miután a gázkonvektorokat csak épületgépész tervei által elkészített és a szakhatóság által jóváhagyott kivitelezési terv alapján lehet beépíteni és üzembe helyezni, célszerű azokat a tervező által elkészített számítások alapján kiválasztani. A fűtendő helyiségek hővesztesége a falak és nyilászárók szerkezetétől, anyagától, vastagságától, továbbá azok tájolásától függ. Magyarországi viszonyok mellett a fűtendő légtér minden 20 köbméteréhez átlagosan 1 kW teljesítmény szükséges. Konvektorokat 2-6 kW teljesítményig gyártanak kéményes és parapet kivitelben, amelyek földgázzal és PB-gázzal üzemeltethetők.

A fűtési mód kiválasztása

A fűtési mód elsősorban a gazdasági helyzet és a választható energiahordozó függvénye. A mai és jövőbeni energiaárak mellett a központi fűtés komfortossága "nyújtotta" beruházási és energiaár számláját nem mindenki tudja állni. A konvektoros fűtésrendszer kiépítése a maga viszonylag kis költségigényével a későbbi továbbfejlesztés lehelőségével szakaszolható beruházást tesz lehetővé, így az rugalmasan igazodhat a megrendelő anyagi helyzetéhez.

Cégünk üzleteiben forglamazott konvektorok:

feg_logoRendkívül fontos a vállalat számára, hogy vevőinek folyamatosan megbízható minőséget nyújtson, ezt szolgálja a vállalatnál 1994 óta működő ISO 9001 minőségirányítási rendszer is. A FÉG Konvektor Zrt. által gyártott készülékek főpiaci előnyének és megbízhatóságnak az alapja, a készülékek lelke, a német licenc alapján gyártott és folyamatosan fejlesztett CR6 gázautomatika.


Ajánlatot vagy rendelést az alábbi számon vagy e-mail címen tud kérni.
Forduljon hozzánk bizalommal.

Központ:
Cím: 2310 Szigetszentmiklós Petőfi utca 37.
Telefonszám: 06 24 / 516 516
E-mail: info@angazo.hu


Cégadatok:
Angazo Kft.
Székhely:
2315 Szigethalom Thököly Imre utca 40.
Adószám: 24789327-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-167432

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk látogatóinknak.