Geotermikus Energia

Geotermikus Energia


A geotermikus hőszivattyú a korszerű és intelligens épület olyan monovalens hőközpontja lehet, mely egy készülékben biztosítja az téli fűtés hőigényét és nyári hűtési teljesítmény szükségletét, használati melegvizet is termel és nem igényel külön segédberendezést (pl. gázkazán).
A hőszivattyú olyan gép, mely a befektetett elektromos energia többszörösét (4-4,5 szeresét) adja le hőenergiaként, hűtőenergiaként, mert a környezetből vett hőt is hasznosítja és mindezt a környezettel összhangban, annak károsítása nélkül teszi.

 A hőszivattyú alapelvét évtizedek óta használjuk a minden háztartásban megtalálható hűtőszekrény működtetésekor. A hűtőanyag váltakozó elpárolgása és kicsapódása révén a hűtőszekrény belsejéből a munkaközeg hőt von el és azt a hűtőszekrény környezetében adja le.

Ehhez hasonlóan az általunk alkalmazott módon a geotermikus hőszivattyú a földbe 100 méter mélyen fúrt talajhőszondákon (zárt csőhálózat) keresztül a földkéregből hőt von el és ezt a hőt 40-50 °C fűtővíz formájában az alacsony hőmérsékletű fűtés rendszerébe “pumpálja” be. A földkéregbe a magma felől folyamatosan áramlik a földhő, így évszaktól függetlenül a földhő kinyerésére egyformán kedvezőek a feltételek. A hőszivattyú által termelt fűtővízzel közvetlenül működő nagyfelületű, alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerek, mint a falfűtés, padlófűtés alkalmazása ma már természetes, mert a lakók felismerték előnyeit. Hűtési igény esetén a geotermikus hőszivattyú fordított üzemmódban működik.

Ez a Magyarországon újdonságnak számító rendszer elterjedtsége a világban egyre nő. Japán és az USA, amelyek élen járnak e technikában már 1999. évben 1-1 millió hőszivattyút gyártott és adott el. Magyarország egy ritka geotermikus energiakincs birtokában van, mivel az ország területén a geotermikus gradiens értéke duplája a világátlagnak. Ezért a kőzethőmérséklet 100 méter mélységben is már jelentős: 10-14 °C. A telepítésre a növekvő érdeklődés azt mutatja, hogy ennek a korszerű rendszernek nálunk is helye van.

   


Ajánlatot vagy rendelést az alábbi számon vagy e-mail címen tud kérni.
Forduljon hozzánk bizalommal.

Központ:
Cím: 2310 Szigetszentmiklós Petőfi utca 37.
Telefonszám: 06 24 / 516 516
E-mail: info@angazo.hu


Cégadatok:
Angazo Kft.
Székhely:
2315 Szigethalom Thököly Imre utca 40.
Adószám: 24789327-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-167432

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk látogatóinknak.