Napenergia

Grünpower Technik


grunpower_logo

Mindannyiunkat érintő probléma a rezsiköltségek folyamatos emelkedése. A Grünpower erre a problémára kínál olcsó és korszerű megoldást.

A gazdasági élet eseményei, és a várhatóan tovább emelkedő energiaárak miatt, talán még sosem volt ilyen fontos, hogy takarékoskodjunk a pénzzel és az energiával egyaránt. A melegvíz azonban a komfortérzet legfontosabb eleme, ezért nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem. A GrünPower vákuumcsöves napkollektorok a napsugárzást használják fel – kiváló hatásfokkal- vízmelegítésre. Használatukkal olyan vízmelegítő készüléket kapunk, ami gáz vagy elektromos energia felhasználása nélkül, ingyen lát el minket nagy mennyiségű melegvízzel.  A GrünPower vákuumcsöves napkollektorok a gyengébb, szórt napsugárzást is képesek hasznosítani és hatékonyságuk nem függ a külső hőmérséklettől. Ez a csöves kialakítás miatti nagyobb felületnek és a korszerű hőgyűjtő bevonatnak köszönhető.

A megfelelő méret kiválasztása nem igényel bonyolult kalkulációt. Könnyen és gyorsan kiválaszthatja az ideális napkollektort aszerint, hogy hány személy melegvíz-igényét kell ellátnia az Ön ingatlanában (lásd: Terméklista menüpont).

A használati melegvíz előállítása mellett meg kell említenünk a fűtésrásegítést is, amely újabb felhasználási terület. A fűtésrásegítés során a napkollektor előmelegíti a radiátorokban keringetett folyadékot, így jelentős megtakaríthatást érhetünk el, hiszen a kazánunkat kevesebb ideig és kevesebb energia felhasználásával kell működtetnünk. Bár a GrünPower Technik jelenleg nem forgalmaz fűtésrásegítéses rendszereket szívesen válaszolunk ilyen témájú kérdésekre is.


 x


{flike}{plusone}

Buderus Napkollektorok


buderus_logo_130

A nap maga az élet, és a napenergia a jövő energiaforrása. Meleget, fényt és energiát kapunk tőle az egész évben. Olyan energiát, amit akár melegvíz előállítására és fűtésre is felhasználhatunk.

A Buderus 1978 óta fejleszt szolár rendszereket, a legnagyobb tapasztalatú gyártók közé tartozik. Szolár rendszerei is, a többi termékéhez hasonlóan rendelkeznek az egymással való kombinálhatóság páratlan képességével.

Nem probléma a napkollektor rendszert hatékonyan beilleszteni a meglévő fűtési hálózatba, vagy a fűtést eleve így tervezni. Az eredmény mindig egy összehangolt, optimálisan működő berendezés lesz, nem pedig találomra, összeválogatott, olcsó készülékek buta halmaza.

A Buderus ebben is teljes rendszert kínál. Tudunk szállítani mindent, ami a hatékony napenergia hasznosító berendezéshez szükséges: többféle napkollektor, komplett keringető- és vezérlőegység, speciális szabályozómodul, ami a kazán és a napkollektor optimális együttműködését biztosítja.


Logasol SKN 3.0 Síkkollektor

buderus_skn3
 • Megfizethető német minőség
 • Optimális ár-teljesítmény arány
 • Kis tömeg
 • Különösen vastag, 55 mm-es hőszigetelés
 • Nagyszilárdságú szélsőséges időjárási körülményeket is jól tűrő 3,2 mm vastag biztonsági, nagytisztaságú üvegfedél borítás.
 • Minden típusú tetőfedés esetén alkalmazható
 • Egyszerű szerelhetőség a gyorscsatlakozó készletnek köszönhetően.
 • Magasszintű, digitális, mikroprocesszor által vezérelt szabályzórendszer, "high-flow low-flow" fűtési mód (Változó térfogatáram vezérlés)
 • Kazán-szolár optimalizáció kiemelt energia megtakarítást eredményez (megfelelő napintenzitás esetén a kazánoldali tároló felfűtés szünetel)
 • Rögzítőkészletek tető feletti, tetőbe integrált, lapostetőre, valamint oldalfali elhelyezésre
 • Vízszintes vagy függőleges kivitel

További információ (.pdf ) pdf

 

Logasol SKS 4.0 síkkollektor

buderus_sks4  
 • Felsőkategóriás síkkollektor, rendkívül magas napenergia hozammal
 • Nemesgáz töltet a magasabb napenergia hasznosítás érdekében
 • A hermetikusan zárt kollektor kialakítás hosszú élettartamot és folyamatosan magas teljesítményt biztosít
 • Különösen vastag, 55 mm-es hőszigetelés
 • Nagyszilárdságú szélsőséges időjárási körülményeket is jól tűrő 3,2 mm vastag biztonsági, nagytisztaságú üvegfedél borítás.
 • Minden típusú tetőfedés esetén alkalmazható
 • Egyszerű szerelhetőség a gyorscsatlakozó készletnek köszönhetően.
 • Magasszintű, digitális, mikroprocesszor által vezérelt szabályzórendszer, "high-flow low-flow" fűtési mód (Változó térfogatáram vezérlés)
 • Kazán-szolár optimalizáció kiemelt energia megtakarítást eredményez (megfelelő napintenzitás esetén a kazánoldali tároló felfűtés szünetel)
 • Rögzítőkészletek tető feletti, tetőbe integrált, lapostetőre, valamint oldalfali elhelyezésre
 • Vízszintes vagy függőleges kivitel

További információ (.pdf) pdf

 

Vaciosol vákuumcsöves kollektor

buderus_vaciosol_
 • Megfizethető német minőség
 • Teljesen hengerszimmetrikus hőátadó felület, hővisszaverő tükör a vákuumcsövek mögött
 • Választható 6 vagy 12 vákuumcsöves kivitel

 • Kiemelkedően magas napenergia hozam a
  speciális hőelnyelő felület által

 • Szükség esetén a vákuumcsövek cseréje a
  rendszer leürítése nélkül is lehetséges

 • Alkalmas tető feletti, lapostető vagy oldalfali
  szereléshez egyaránt

 • Komplett rendszer, gyors és egyszerű szerelhetőség

További információ (.pdf)pdf

Napenergia


A Nap a maga nemében egyedülálló energiaforrás. Nem csak kimeríthetetlen és ingyen hozzáférhető, hanem környezetbarátabb is minden más, az emberiség által elérhető energiafajtánál.

Azt, hogy miért a napenergiáé a jövő, néhány konkrét példa illusztrálja. A Nap nyolc perc alatt az egész emberiség egy év alatti fogyasztásának megfelelő energiát szolgáltat. A Földre egyetlen nap alatt sugárzott napenergiával 180 évig fedezni lehetne az emberiség teljes energiaszükségletét. Egyetlen számmal kifejezve, a Nap naponta 960 billió kW (960.000.000.000.000 kW) energiát küld a Földre. A lényeg: a Nap mint energiaforrás a jövőben már nem kerülhető meg.

Egy vákuumcsöves napkollektor használati melegvíz készítésekor mintegy 2400kWh energiát termel egy évben, ez villamos energiából a mostani áron kb. 83.000Ft-ba kerül.

nap_koll

A vákuumos csövek nagy előnye, hogy a belső cső szigetelve van a hőveszteség ellen. Ez azt jelenti, hogy ha már egyszer elnyelte a hőt, azt átadja a csővezetékben lévő folyadéknak, így a hő nem illanhat el a külső környezet felé. Ez a kulcsfontosságú különbség a vákuumos csövek és a síkkollektorok között: a hőszigetelő tulajdonságok. A fűtéscsövek hőtovábbító hatékonyságával kombinálva, a vákuumcsöves napkollektor kitűnő hőtermelést nyújt egész évben.

A rendelkezésre álló napsütés éves eloszlását az alábbi ábra mutatja:nap_diag

Az ábra alapján jól látható, hogy a nyári hónapokban elérhető fedezeti hányad (napenergiával fedezhető energia) 95-98% között mozog.

A nagy értékű és kiváló minőségű kollektorok önmagukban azonban még nem biztosítják a megfelelő működést, ez sokkal inkább az egyes rendszerek megoldásaitól függ. Ezért vállalkozásunk a napenergia hasznosító berendezéseket kompletten, a rendszerek építéséhez szükséges valamennyi elemmel együtt, beleértve a szigetelőanyagokat is, tervezéssel és kivitelezéssel együtt kínálja.

nap_mele

nap_fut

 


Greentechnic


greentechnic_logo

A Greentechnic Hungary Kft. a portugál ENERGIE est Lda magyarországi képviseletét látja el, mely 1989. óta gyárt termodinamikus szolár rendszereket. A 3. generációs kollektorokat már több mint 30 országban használják szerte a világon a használati melegvíz készítésre, központi fűtésre, uszoda fűtésre és ipari melegvíz termelésre. A termodinamikus szolár rendszer ideális passzív házak, alacsony energia igényű épületek fűtésére, családi házak, kommunális és ipari épületek központi fűtésére, használati melegvíz ellátására és úszómedencék fűtésére 3,7-52,3 kW egységteljesítményig, ill. 6000 literes tárolóig. Számtalan neves felhasználónk között említhetjük a McDonalds éttermeket vagy a L'Oreal-t, melyek 30 éve elégedett ügyfelei a gyárnak.

Használati meleg víz

A Greentechnic egy nagyszerű megújuló energia felhasználási lehetőséget kínál, hogy részesülhessen a legfeljebb 60 °C nagy mennyiségű meleg vízből, melyet magas energiahatékonysággal állítunk elő anélkül, hogy CO 2 kerülne ki a légkörbe.

Európában már több mint 10.000 család élvezi a megbízható rendszer által szolgáltatott meleg vizet és a rendszer környezetvédelmi és gazdasági előnyeit. A kiemelkedően megbízható Termodinamikus szolár panelek miatt karbantartásra gyakorlatilag nincs szükség, teljes körű nyugalmat biztosít a felhasználó számára.

A forradalmi elv alkalmazása csúcstechnológiát képvisel, és elsősorban gazdaságossági szempontból tűnnek ki, a hagyományos napenergiával működő rendszerekkel szemben, a Greentechnic termodinamikai szolár rendszer, a legújabb generációs napenergia rendszer előnyei.

ENERGIE termodinamikus szolár
használati melegvíz rendszer
   Típus Ajánlott felhasználok száma Szolár panelek száma (db) Tároló Felvett teljesítmény min. (W) Leadott teljesítmény max. (W) Fűtési redszer hőcserélő
 greentechnic_eco_comp_200   ECO COMP 200 esm  3 fő  1  200 l.  390  1690  -
1db szolár panel 200x80cm tömege 8kg, zománcozott acél szigetelt használati melegvíztároló 200 l. termo blokk kompresszorral, termosztatikus expanzios szelep, elektromos fűtőbetéttel
greentechnic_eco_250 ECO 250
esm
 4 fő  1  250 l.  390  1690  -
 ECO 250 esmm  4 fő  1  250 l.  390  1690  1,45 m2
1db szolár panel 200x80cm tömege 8kg, zománcozott acél szigetelt használati melegvíztároló 250 l. termo blokk kompresszorral, termosztatikus expanzios szelep, elektromos fűtőbetéttel
    ECO 300
is
6 fő 2 300 l. 595 2800 -
ECO 300
ism
6 fő 2 300 l. 595 2800

1,45 m2

2db szolár panel 200x80cm tömege 8kg, zománcozott acél szigetelt használati melegvíztároló 300 l. termo blokk kompresszorral, termosztatikus expanzios szelep, elektromos fűtőbetéttel, digitális vezérléssel

 

Közösségi és ipari melegvíz

Ha nagy mennyiségű melegvízre van szükség két legfőbb szempontot kell figyelembe venni:a hatékonyságot és a gazdaságosságot. A Greentechnic Termodinamikai megújuló energiákat hasznosító rendszer, amely garantálja az alacsony energiafogyasztást, és lehetővé teszi a folyamatos 60 °C-os melegvíz használatát.

A rugalmassága lehetővé teszi a gyors telepítést, a hagyományos kazánok egyszerűen kiválthatók, ezáltal csökkentve a meleg víz előállítási költségeket. A termodinamika napenergia hasznosító rendszerek biztosítják a nagy mennyiségű vizet szállodák, bevásárló központok, élelmiszer-feldolgozó üzemek, éttermek, klinikák, iskolák, futballklubok, kórházi mosodák és még sok más felhasználó számára.

ENERGIE Termodinamikus szolár
nagy volumenű melegvíz rendszerek
  HMV
Tároló
kapacitás
Felvett
teljesítmény
min.
Leadott
hőtejesítmény
max.
Panelek
száma
Solar Blokk 4 GW 800 l. 0,9kW 7,3kW 4
Solar Blokk 6 GW 1600 l. 1,2kW 9,7kW 6
Solar Blokk 8 GW 2000 l. 1,4kW 11,2kW 8
Solar Blokk 12 GW 3000 l. 2,0kW 16,6kW 12
Solar Blokk 16 GW 3000 l. 3,2kW 24,2kW 16
Solar Blokk 24 GW 4000 l. 4,1kW 31,4kW 24
Solar Blokk 32 GW 5000 l. 5,7kW 42,6kW 32
Solar Blokk 40 GW 6000 l. 7,6kW 53kW 40

 

Központi fűtés

Kényelmes és olcsó fűtés környezetbarát szolár panelek segítségével. A Greentechnic Energie termodinamikai napenergia-hasznosító rendszereink képesek elegendő hőt szolgáltatni az épület kellemes hőmérsékletéhez még a leghidegebb téli napokon is!

Míg a hagyományos gáz, fa, pellett stb. kazánok hatékonysági szintje 1 alatti, a megújuló energiaforrások a Greentechnic termodinamikai szolár rendszer által sokkal nagyobb hatékonyságot biztosítanak, amely hasznosítja a tiszta, biztonságos és szabad energiát. A Greentechnic megújuló napenergia rendszerek biztosítják a hőt a meleg víz készítés és a medence fűtés részére tavasszal, ősszel és nyáron, és a ház fűtéséhez télen. A rendszer optimálisan hasznosítja az ingyenes természeti erőforrásokat, és így gyors megtérülést biztosít a felhasználó számára, aki a használatával hozzájárul a jobb környezethez is!

Központi fűtési rendszerek a leghatékonyabban működnek, ha alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekkel fűtünk pl. padló vagy falfűtés alacsony hőmérsékletű, nagy felületű radiátorok , fain cool berendezésekkel stb.

ENERGIE 4-40 Termodinamikus szolár
központi fűtés rendszerek
  Alkalmazható
terület
( m2 )
Felvett
teljesítmény
min.
Leadott
hőtejesítmény
max.
Panelek
száma
Solar Blokk 4
80 0,9kW 7,3kW 4
Solar Blokk 6
100 1,2kW 9,7kW 6
Solar Blokk 8
120 1,4kW 11,2kW 8
Solar Blokk 12
165 2,0kW 16,6kW 12
Solar Blokk 16
280 3,2kW 24,2kW 16
Solar Blokk 24
330 4,1kW 31,4kW 24
Solar Blokk 32
440 5,7kW 42,6kW 32
Solar Blokk 40
600 7,6kW 53kW 40

 

Uszoda fűtés

A Greentechnic Termodinamikai szolár rendszer biztosítja a megújuló energiák hasznosításának lehetőségét, hogy használni tudja a medencét egész évben, az alacsony energiafogyasztás mellett.

A könnyű és rugalmas telepítés lehetővé teszi a hagyományos kazán vagy más hőforrás kiváltását, ezáltal csökkentve az uszodafűtés költségit. A termodinamika napenergia hasznosító rendszerek biztosítják alacsony üzemeltetési költség mellett a nagy hőmennyiséget akár közösségi uszodák akár családi házak medencéi részre.
{flike}

Ajánlatot vagy rendelést az alábbi számon vagy e-mail címen tud kérni.
Forduljon hozzánk bizalommal.

Központ:
Cím: 2310 Szigetszentmiklós Petőfi utca 37.
Telefonszám: 06 24 / 516 516
E-mail: info@angazo.hu


Cégadatok:
Angazo Kft.
Székhely:
2315 Szigethalom Thököly Imre utca 40.
Adószám: 24789327-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-167432

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk látogatóinknak.