Öntözéstechnika

Küldjön el e-mail címünkre egy méretezett alaprajzot kertjéről és ingyenesen árajánlatot adunk Önnek Gardena és Toro öntöző rendszerre. Melyekből ki tudja választani melyik lenne legmegfelelőbb az Ön számára.

Ha nincs aki letelepítse vagy nincs fúrt kút a telkén akkor küldünk ki szakembert aki megoldja Önnek. A számítógépe mellől széppé varázsolhatja kertjét.

Küldjön e-mailt:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

Teendők az öntözőrendszerünk bekapcsolása előtt

Ma már a tulajdonosa által komolyan vett kert elengedhetetlen része az automata öntözőrendszer. Persze vannak, akik azt vallják, hogy számukra megnyugtatóan hat a napi rohanás végén fogni a slagot és locsolni minden nap. Nekik is van mit azért átnézni a tömlőn kívül! Kezdjük a vízforrásnál, és haladjunk végig egy öntözőrendszeren:
Én kútról öntözöm, ezért mindig azzal kezdem az ellenőrzést.
Kút esetén érdemes megnézni, hogy nem történt-e valamilyen károsodás, esetleg, ha aknánk van, akkor nem öntötte-e el a talajvíz. Próbaszivattyúzással győződjünk meg arról, hogy beszakadt-e a kutunk, esetleg feltöltődött-e, van-e benne víz, bár idén szerintem lesz elég talajvíz tavasszal mindenütt az országban.  
Vegyük elő a fagymentes, száraz helyről a szivattyút, és mielőtt összeszerelnénk, vizsgáljuk meg, hogy a forgó rész nem szorul-e, a tömítések megfelelőek, szükség esetén cseréljük őket. A hajtómotort is nézzük át. Elektromos szivattyú esetén forgassuk meg a forgó részt, ellenőrizve ezzel a szorulásmentes működést. Robbanómotornál sokkal több dolgot kell ellenőrizni, a szűrőktől a kenő és hűtőanyagokon keresztül az üzemanyagokig. Ehhez a gép kézikönyve nyújt segítséget. Itt szeretnék kitérni a rendszer szívóágára is. Meg kell bizonyosodni arról, hogy a visszacsapó- és lábszelepek megfelelően működnek-e, a szűrőkosarak tiszták-e, a csövön vannak-e sérülések. Szükség esetén cseréljük, vagy tömítsük újra az alkatrészeket. A rendszer működésének ez egy sarkalatos eleme, mert egy apró probléma is a rendszerünk hatásfokát jelentősen csökkentheti.
Azok, akik hálózatról öntöznek, kezdjék a vizsgálódást a vízóra aknában! Nem csak azért érdemes lemennünk vagy leküzdenünk magunkat az aknába, hogy leolvassuk a vízóra állását, hanem azért is, hogy megnézzük a vízóra nincs-e elfagyva, és hogy ellenőrizzük, hogy a használaton kívüli, csak kert öntözésre használt óránk milyen állapotban van. Sokan aggódnak, hogy a korai tavasz hatására kinyitott vízcsapok, vagy a beindított öntözőrendszerek fagykárt szenvednek. Nem kell aggódni, mert amíg nincsen tartósan legalább 2-3 napig éjjel mínusz 5 fok alatti hőmérséklet addig, nem lehet nagy baj! Ha látom az időjárás-jelentésben, hogy talaj menti fagyok lehetnek éjjel, akkor elzárom  a kerthez vezető főcsapot,és a biztonság kedvéért víztelenítem a rendszert..
A szűrő az öntözőrendszer lelke. Ha az eltömődik, akkor hamar megáll az öntözés.
Ha ősszel megfelelően fagytalanítottunk, akkor tavasszal nem sok dolgunk van, csak a szűrőbetétet kell visszatenni. Ha a betét károsodott, vagy túl öreg, akkor tegyünk be újat. A szelepdobozt szoktam ezután átnézni, mert óhatatlanul is előfordulhat, hogy a téli fagy megrepeszti az elzáró szerelvényt. Ilyenkor csak a csere segít.
A vezérléssel van a legkevesebb dolgom, mert az nálunk a fűtött garázsban a falra van szerelve. Én csak elemet szoktam benne cserélni, bevallom, és a programozást állítom "tavasz üzemmódba". A próbaindításnál kiderül, hogy a mágnes szelepeket és a szivattyút tudja-e még vezérelni a jó öreg TORO Greenkeeper.
Nálam még gondot jelent minden tavasszal a csepegtető ágak (bokrok, cserjék alatt) áteresztése vagy eltömődése.Ezeket érdemes alaposabban szemügyre venni, mert nálam a gyerekek kedvenc süni családja mindig megrágcsálja ősszel vagy télen.
A szórófejek általában nem repednek, rongálódnak meg.  A legtöbb esetben a fúvókák szoktak elvízkövesedni. Nálam ezekből tavasszal egy kettőt mindig ki kell cserélni, hogy szépen, egyenletesen szórják ki a vizet.
 Ha mindent jól végzünk, akkor a teljes öntözési szezonban nem lesz komoly gondunk a rendszerünkkel. Öntözőrendszerünk karbantartásokhoz, és a rendszerek fejlesztéséhez szükséges alkatrészeket beszerezheti üzleteinkben.
 

 

Mit kínál az öntözőrendszer?

 • ápolt egészséges kertet
 • egy probléma kényelmes, elegáns megoldását
 • a telepített rendszer növeli az ingatlan értékét
 • precíz, egyenletes öntözést
 • nincs gond többé a vakáció alatti öntözéssel (cserepes virágok öntözésére is)
 • nincs gond többé a vízkorlátozó intézkedésekkel
 • vízmegtakarítást

 

alt

Miből áll az öntözőrendszer?

 • Föld alatti csővezetékek: ezeken keresztül jut el a víz a szórófejekbe

 

alt

Szórófejek: Az öntözés időtartama alatt automatikusan (a víznyomás hatására) kiemelkednek, majd az öntözés befejeztével visszasülyednek a földbe. Amikor nincs locsolás, a szórófejek nem zavarják a látványt, a fűnyírást vagy a sportot.

alt   alt
Öntözés közben látszik        Öntözés után visszahúzódik

Elektromos időzítő elektronika: amely lehetővé teszi a megfelelő terület pontos időben történő öntözését és pontos vízmennyiséggel való egyenletes ellátását. Beosztja a rendelkezésre álló percenkénti vízmennyiséget és gondmentessé teszi az öntözést. A vezérlő elektronika egy akkumulátor segítségével áramszünet esetén is megtartja a programot, de öntözést így nem képes indítani.

alt

Elektromos szelepek: A törpefeszültségű (24 V) elektromos jel hatására nyitják és zárják a szelepet, tehát indítják és állítják le az öntözést. Az elektromos jelet a vezérlő elektronika adja a szelepeknek.alt

 

Esőkapcsoló: használatával elkerülhető az eső utáni, vagy csapadékos időszakban történő öntözés. A belsejében kis nedvszívó korongok magukba szívják a lehulló esővizet és ettől megduzzadnak. Átkapcsolnak egy mikrokapcsolót, amely az öntözés szüneteltetését jelzi a vezérlőnek. Eső után ezek a korongok a széltől és hőmérséklettől függően a földdel közel azonos időben száradnak ki, s aktiválják az öntözőrendszert. A kapcsoláshoz szükséges csapadék mennyisége állítható.
 

alt

 

Miért éppen TORO?

 • Minőség: amelyet az amerikai technika és precizitás garantál. A TORO cég a 60 éves gyártási, és 30 éves öntözéstechnológiai gyakorlatával a legmagasabb minőségi igények kielégítésére törekszik. Bizonyítékul szolgál a tény, hogy a 100 legnagyobb amerikai golfpálya közül 70 esetben TORO rendszert használnak.
 • Ár: melyet igyekeztünk a magyarországi konkurens termékek árszínvonala alá szorítani, hogy Önnek érdemes legyen a TORO-t választani
 • Maximális segítségnyújtás: Ha bármi problémája lenne az öntözőrendszerrel, vagy használatával, munkatársaink a lehető legrövidebb idő alatt segítenek a probléma megoldásában.
 • Referencia: Egész Magyarországon már telepített TORO rendszerek üzemelnek Ön az ország bermely pontján lakik, 10 km-es körzetben tudunk TORO telepített rendszert mutatni.
 • Garancia: A TORO alkatrészekre az átadás napjától számított 24 hónap teljes körű garanciát adunk, míg a nem TORO alkatrészekre 1 év a garancia.

 

alt

 

Ha szeretne Ön is öntözőrendszert a kertjébe semmi másra nincs szükségünk mint egy méretarányos beméretezett rajzra az Ön kertjéről. Kiszámoljuk Önnek a szükséges rendszert és árajánlatot adunk az alapanyagokra.
Képzett szakembereket tudunk a telepítéshez ajánlani.

Forduljon hozzánk bizalommal.

 
Központ:
2310 Szigetszentmiklós Bercsényi u. 7.
Telefonszám:
06 24 / 517-700
Fax:
06 24 / 517-701
E-mail
Általános információk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kereskedelmi részleg: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ajánlatot vagy rendelést az alábbi számon vagy e-mail címen tud kérni.
Forduljon hozzánk bizalommal.

Központ:
Cím: 2310 Szigetszentmiklós Petőfi utca 37.
Telefonszám: 06 24 / 516 516
E-mail: info@angazo.hu


Cégadatok:
Angazo Kft.
Székhely:
2315 Szigethalom Thököly Imre utca 40.
Adószám: 24789327-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-167432

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk látogatóinknak.